zaterdag 12 april 2014

Zuidam Distiller Openness and Accessibility


Foto:DeWhiskykelder

Vrijdag 11 april 2014, hebben wij met enkele vrienden van de Whiskykelder een bezoek gebracht aan Zuidam Distillers te Baarle Nassau.

Deze Nederlandse distilleerder, bekend van diverse producten zoals: likeuren, korenwijn, jenever, rum en Whisky.

De rondleiding startte in de productiehal, de aanwezige schoonmakers hadden de vloer alvast onder water gezet, en Patrick Zuidam  vertelde enthousiast over de nieuw geplaatste ketels, nu nog maar ca. 4 weken in gebruik, prachtige koperen ketels een aanwinst voor Zuidam.

Foto: de nieuwe 5 granen whisky

De producten zijn echt, neem bijv. de likeuren: een aardbei likeur is gemaakt van echte aardbeien, geen kleurstoffen dus, leuk detail, deze aardbeiden komen uit Polen, want die zijn ook van binnen rood van kleur, echt dus, en dat proef je.

Zuidam zit in de lift, je ziet, je proeft dit bedrijf groeit aan alle kanten, de nieuwe opslag loods (2 jr oud) is hier een mooi voorbeeld van, maar liefst 2800 vaten (250 ltr) liggen hier opgeslagen.

Patrick neemt de tijd en vertelt ons een uitgebreid verhaal over de verschillende eiken houten vaten, en toen kwam het hoge woord eruit  "zullen we wat gaan proeven?”.

Een fris, transparant gebouwtje met op de begane grond diverse kantoren en op de verdieping een overzicht van de Zuidam producten en de proeftafel.

Zuidam werkt aan een nieuwe Whisky de 5-granen en wij hadden de primeur om deze Whisky te proeven. Een aanrader, tussen half juni en september komt deze Whisky op de markt (zie foto).

Na afloop was er voor ons een uitgebreide barbeque.
Een zeer geslaagd uitje, wij bedanken Patrick, Jan, Nicole en de overige leden van de Crew, Superrrr.

En hoewel de aardbeien uit Polen komen, verdient wat ons betreft dit bedrijf een Award voor "Openheid en Toegankelijkheid”, waarmee de producten van Zuidam aan ons werden getoond, een aanwinst voor de Nederlandse Slijter.

*



Geen opmerkingen:

Een reactie posten