donderdag 29 augustus 2013

Whisky Verzameling Verkopen?


De Whiskykelder heeft de mogelijkheid om bestaande verzamelingen over te nemen, of om te bemiddelen in de verkoop (De Whiskykelder beschikt over een eigen taxateur).

Recentelijk kregen wij, uit een nalatenschap, een verzameling aangeboden, bovenstaande foto is een impressie van deze verzameling.

Het betreft een verzameling van een overleden man (91), die ruim 40 jaar heeft verzameld. Helaas hebben wij deze man niet gekend.
De verzameling betreft: tientallen waterkannetjes, miniaturen, glazen, kruiken en diverse accessoires zoals: asbakken, dienbladen, spiegels etc.

De aanwezige Whiskykokers waren allen leeg, deze meneer heeft echt genoten van de Whisky en het verzamelen, zijn vele reizen over de hele wereld bracht deze verzameling bijeen.

Na een plezierig gesprek met de familie heeft de Whiskykelder besloten om deze verzameling over te nemen.

(Om privacy redenen noemen we niet de naam van deze familie).

Heeft U ook een verzameling waarvan U zegt die willen of moeten we verkopen, stuurt U ons een mail, en wij nemen contact met U op.

Whisky en verzamelen, het blijft een inspirerende hobby.

*

2 opmerkingen:

  1. IK HEB EEN KLEINE COLLECTIE WHISKY'S TE KOOP 80 FLESSEN WAARVAN DE HELFT SINGEL MALTS EN EEN 25 BLENDS EN EEN 15 BLENDS OUDER DAN 50 JAAR
    de oudste blend dateerd van eind jaren 40 en is een haig gold label met springcap
    ook bied ik ruim 650 whisky miniaturen aan waarvan meer dan 95% nog perfect gevuld zijn alle flessen zijn nog met intacte sluiting en nooit geopend ook hier is de verhouding ongeveer half half wat singel malts en blends betreft en ook hier is het oudste flesje van eind jaren 40 met springcap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Whisky liefhebber /verzamelaar,

    Wij kochten onlangs van een verzamelaar een collectie van 577 flessen whisky.
    Dit betreft een diversiteit aan internationale malt ,single malts, bourbon etc etc van recente maar vaak ook oudere exemplaren ( oudste 1941.)
    De collectie stond uitgestald in een droge, geconditioneerde ruimte waardoor de etiketten zich in nieuwstaat bevinden. Bij een groot aantal flessen hebben we tevens de beschikking over de originele verpakking.

    De waarde per fles verschilt extreem van ca € 25 per fles tot diverse pareltjes van meer dan € 1.000 euro . Daarnaast hebben we enkele unieke en zeldzame exemplaren die op veilingen meer dan € 2.000 hebben opgebracht. Het overgrote deel van de whisky is gedestilleerd in Schotland en Ierland, waarbij we ook een aantal exemplaren hebben uit Amerika, Canada en Azië.

    Indien u geïnteresseerd bent in deze unieke verzameling sturen wij u graag een gedocumenteerde versie van deze party waarin u naast type, jaartal, internet ref ook per ex een foto ontvangt.

    Dit betreft een unieke verzameling waardoor het onze voorkeur heeft de gehele partij in een maal te verkopen
    De vraagprijs bedraagt € 48.500.

    De verzameling betreft een prive collectie en is daardoor Btw /accijnsvrij aan te schaffen.

    Met vriendelijke groet,
    René Antonissen.
    +31653315435

    BeantwoordenVerwijderen