maandag 23 januari 2017

Whiskytasting 1Th Line-Up 2017

Foto: De Whiskykelder

Eind deze maand onze eerste Whiskyproeverij van het jaar 2017.

Hierbij onze Line-Up.

De eerste Whisky is de tien jarige Three Ships Whisky uit Zuid Africa, nabij Johannesburg.              In Europa niet te koop, maar via een clublid meegebracht met ruim 10.000 km vliegafstand.

De tweede is de elf jarige Glendronach, grijpt op PX-vaten en deze speciale botteling was alleen bij de Mitra-slijterijen te koop.

De derde is de nieuwste telg van de Ierse Whiskey Teeling. Deze dertien jarige Whiskey is gerijpt op Calvados-vaten. Overigens in een prachtige fles en mooie verpakking.

De vierde Whisky is de dertien jarige Glenfaclas, Cask Strenght.

De vijfde komt uit Belgiƫ, en is ook alleen in Belgiƫ te koop. Deze nog maar drie jaar oude Whisky genaamd Kempisch Vuur is geturfd en gerijpt op Laphroaig Quarter Cask-vaten.

De zesde en laatste is er een uit de Peaty serie van anCnoc, deze keer de Stack.

Een gevarieerde Line-Up, we zijn benieuwd.

*

dinsdag 3 januari 2017

Cotswolds Single Malt-2013 Harvest Organic Odyssey

Foto: De Whiskykelder

In het Noorden van Cotswolds ligt de kleinste, maar gezelligste Whiskydistilleerderij van Engeland.

Dit jaar (2017) wordt hier voor het eerst een Whisky gebotteld onder de naam: Cotswolds Single Malt - 2013 Harvest Organic Odyssey.

Deze Whisky wordt in september gebotteld in een oplage van ca. 2500 flessen, waarvan er 634 op voorhand zijn te reserveren via hun site: cotswoldsdistillery.com.

Na reservering ontvang je een certificaat en kan het wachten beginnen tot dat de flessen worden geleverd omstreeks oktober dit jaar. Daarna gaan we deze nieuwe Engelse Whisky opnemen in de Line-Up van onze proeverij voor november.

De Cotswoldsdistillery heeft ook een bezoekerscentrum, wel vooraf reserveren via: tours@cotswoldsdistillery.com.

De prijs van deze whisky is ca. 60 euro.

*