dinsdag 25 november 2014

Whisky Tasting 6TH Line - Up

Foto: De Whiskykelder, Foto bewerkt: Joo Expo

Komende week gaan we met enkele vrienden van de Whiskykelder de 6e en laatste Whiskyproeverij van 2014 organiseren. 

De volgende Whisky’s gaan we proeven:

Bain’s, 
Graigellachie 8 jr Cask Strenght
Imperial 15 jr
Highland Park Dark Origins
Millstone 5 Grain
The Peat Monster Compass Box.

*

donderdag 20 november 2014

The First Batch Sculte Twentse Whisky is presented

Foto: De Whiskykelder

Vandaag, 20 november 2014 was het zover, de autorit naar het plaatsje Mander in Twente. Daar was het te doen om onze eerste fles Sculte Twentse Whisky op te halen.

Middels inschrijving konden ook wij van de Whiskykelder een fles kopen. Totale oplage 500 flessen.

Bij aankomst stonden Evelien en Roy al in de deur opening, struikel niet over de snoeren maar wees vooral welkom. Een kleine pittoreske boerderij met erf. Sinds 1200 heet dit erf Sculte.

Er volgde een aller vriendelijkste ontmoeting en een uitgebreide uitleg van deze Stokerij.

De eigenaar Gerard Velthuis starte samen met zijn dochter Evelien in 2006 deze Twentse Whisky.
Gebrouwen en gedestilleerd in een eigen stokerij in Noord Twente en gerijpt en gelagerd op Twents Eikenhout van meer dan 200 jaar oud.

Na een uitgebreide uitleg konden we proeven, de whisky is 3,5 jaar oud, met een alcoholpercentage van 51%, een heerlijke Whisky. Neem daarnaast de verpakking, de omdoos met een afbeelding van het Twentse Landschap en de fles met opdruk en in een houten verpakking (gemaakt van de houten vaten),  het geheel voorzien van een echtheid certificaat op naam. De prijs 150,-- euro.

Sculte Whisky uit Twente, echte pioniers, hier gaan we meer van horen, en wij van de Whiskykelder blijven het volgen, succes daar in Twente....

*

maandag 3 november 2014

Whisky & Food Festival was very successful

Foto:De Whiskykelder

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug vindt je een prachtig restaurant de Residence Rhenen. Een schitterende locatie waar j.l. zaterdag voor de eerste keer het Whisky & Food  Festival werd gehouden.

De organisatie was in handen van Slijterij Het Plein uit Veenendaal, Residence Rhenen en Jan Beek namens gedistilleerd importeur van Wees te Amersfoort.

Maar liefst zeven Importeurs werkte mee aan dit Festival tw: Maxxium, Bresser & Timmer, De Monnik Dranken, Kintra, Diageo, Zuidam en Van Wees.

Naast vele bijzondere Whisky’s waren er diverse Food elementen verkrijgbaar zoals: heerlijke chocolaatjes van Tamminga uit Veenendaal, div. smaakvolle hapjes van de Residence, een lekker kippetje op de bbq en voor de liefhebbers, en die waren er zeker, een sigaartje van Cigars ‚n More uit Utrecht en Zeist.

Ruim 200 bezoekers verdeeld over een middag en een avondsessie gingen tevreden naar huis, waarbij de meeste nu al uitkijken naar volgend jaar.

De organisatie kijkt terug naar een geslaagd Festival, Whisky & Food blijkt een perfecte combinatie.

*