donderdag 26 september 2013

Whisky in the Corn Field



De Whiskykelder organiseert binnenkort voor zijn eigen vrienden, de 4e proeverij van 2013.

De whisky's mogen nog even van het maïs-veld genieten voordat ze worden geopend.

Deze keer gaan we de Miltonduff 10 jaar, de nieuwe Macallan amber, de anCnoc derde limited versie van Peter Arkle "Bricks", de Dalmore Cigar Malt en tot besluit de Smokey Joe proeven.

Neem jij weleens deel aan een proeverij?

*

woensdag 18 september 2013

Highland Park maakt The Warriors serie compleet



Begin dit jaar maakte we kennis met deze nieuwe serie van Highland Park " The WARRIORS "

De eerste drie Einar, Svein en Harald werden februari 2013 op de markt gebracht en voornamelijk voor de Travel Retail, inmiddels zijn deze bottelingen in Nederland bij diverse slijterijen aangeboden.

Deze prachtige serie wordt nu compleet gemaakt met de laatste drie, Sigurd, Ragnvald enThorfinn,
ook deze serie zal als Travel Retail verschijnen, dus keertje vliegen naar Schotland en op de terugreis, achter de douane zijn ze te koop.

De prijzen zijn ook bekend, de Sigurd ca. 150,-- euro, de Ragnvald ca. 400,-- euro en de derde de Thorfinn ca. 1000,-- euro. en ze zijn een prachtige verschijning voor ieders verzameling.


*

zaterdag 14 september 2013

The Tweeddaleblend 14 jr Prachtige Grainblend



Op maandagavond 9 september 2013, in het Ellersly House Hotel in Edinburgh, ging een wens, met 5 vrienden van de Whiskykelder, in vervulling.

Wij hadden een ontmoeting met Dhr. Alasdair Day van Tweeddaleblend, en werden blij verrast met de nieuwste batch van deze Whisky, de 14 jarige met een oplage van 1420 flessen,
Deze Whisky bestaat 50% uit graan en een 6-tal single malts waarvan de jongste 14 jaar is.

Er volgde een plezierige kennismaking en een prachtig verhaal over de geschiedenis van deze Whisky,
die door de Overgrootvader van Alasdair in 1880 werd overgenomen.
De Distilleerderij werd echter tijdens de tweede wereldoorlog gesloten.

Vanaf 2009 is de Whisky in een beperkte oplage verkrijgbaar, voornamelijk in Schotland en een deel in Canada. De eerster batch was in 2012 goed voor 1250 flessen, gevolgd in 2011 met 1600 flessen en in 2012 met een oplage van 2700 flessen.

Wij hadden de eer deze Whisky te proeven, deze grainblend Whisky kreeg van ons een ruime voldoende en mag wat ons betreft direct in de schappen van de Nederlandse Slijters.

Wij bedanken Alasdair voor een voor ons prachtige herinnering en wensen hem succes, want aan deze Whisky zal het niet liggen, die heeft wat ons betreft een gouden toekomst.

Het vloeibare goud: The Tweeddaleblend.

*